"SJAJ U OČIMA I OTKUCAJ TVOG SRCA, JE ONO ŠTO TREBAŠ SLIJEDITI!"

8

četvrtak, 28. kolovoza 2014.

ZOISIT - KRISTAL KOJI MOŽE ZAMIJENITI SVAKI KAMEN

 Zoisit  je kamen koji poboljšava vitalnost i transformira negativnu energiju u pozitivnu.Pomaže oporavak nakon stresa ili dugih perioda bolesti.Uvećava energetski nivo, pomaže da se stabilizira energetsko polje i oslobode skriveni talenti, bilo da su vještina ruku ili uma.Ružičasta varijacija zoisita se zove tulit, a brilijantno zelena sa rubinom-rubin u zoisitu.Zoisit zeleni se smatra mističnim kamenom koji donosi nadu, pojačano povjerenje u život uopće.Veoma je pogodan kristal za borbu protiv lijenjosti, objesti i nepromišljenosti.Ovaj kristal uravnotežuje rad adrenalinskih žlijezda i reproduktivnih organa, ojačava srce, čuva pluća, regulira krvotok.On pomaže u čišćenju organizma, oslobađa od svih vrsta ovisnosti, smanjuje upale, stimulira plodnost i iscjeljuje bolesti spolnih organa.



     Zoisit se prazni jednom nedjeljno mlazom vode.Puni se na suncu par sati ili sa hematitom.

Veoma dobro djeluje na bubrege i na adrenalne žlijezde.Dobar za uklanjanje svih vrsta blokada na mentalnom nivou. Daje optimizam, volju samopouzdanje i emocionalno zadovoljstvo.Dobar za potenciju.

Na psihičkom nivou štiti od obijesti i nepromišljenosti. Dobar je detoksikator, neutralizira preveliku kiselost i ublažava upale, jača imunološki sustav.
Na mentalnom nivou, zoisit je kristal kreativnosti, pomaže da se stabilizira energetsko polje i oslobode skriveni talenti.
Zeleni zoisit se smatra mističnim kamenom, koji donosi nadu i pojačava vjeru u život, pomaže pri lijenosti i nepromišljenosti.
Ako ga gledamo u ružičastoj varijaciji, tada ima naziv i tulit, a kao lavandaplavi ima i naziv tanzanit.
Stavlja se na srčanu čakru.







  
NOVOSTI MOŽETE PRATITI PUTEM YOU TUBE KANALA




Nema komentara:

Objavi komentar